zubi
Haradent, Zdravlje

Higijena zubi uz zeolit prah Haradent

Stara narodna izreka kaže da je čistoća pola zdravlja. To se može primijeniti i na zube i higijenu zubi.

Higijena zuba i usne šupljine

Redovitim pranjem i održavanjem higijene zuba i usne šupljine radimo dobro samima sebi, jer djelujemo preventivno na stvaranje plaka i karijesa. Uz dobru higijenu posjeti stomatologu od neugodnih se vrlo lako mogu pretvoriti u ugodne!

Pranje zubi

Pa krenimo redom! Koliko puta dnevno uopće treba oprati zube? Odgovor na to pitanje je vrlo jednostavan – minimalno 2 puta dnevno, po potrebi i češće! Ujutro čim se probudimo zubi se obavezno moraju oprati jer se tada u ustima nalazi najveći broj bakterija koje se talože i tijekom dana. Također, nakon svakog jela je poželjno oprati zube da se odstrane ostaci hrane iz usta. Navečer se pranjem zubi smanji nastanak karijesa i bolesti desni. Jako je važno kod jutarnjeg pranja da se operu zubi prije doručka. Ako za doručak, primjerice, popijete voćni sok ili pojedete neku voćku, moguće je da kiselina nagrize vaše zube što ćete samo pogoršati ako ih odmah krenete prati. Nakon doručka ih možete isprati običnom vodom ili vodicom za usta.

Haradent

U održavanju higijene zuba i usne šupljine pomaže i Haradent, zeolitni zubni prah. Redovitom upotrebom Haradenta dva puta dnevno odstranjujemo plak i zubi duže vrijeme ostaju glatki pod jezikom. Nadalje, sprečavamo nastanak neugodnog daha iz usta, izbjeljujemo zube i uklanjamo kamenac čime pomažemo ponovnu mineralizaciju zubi. Haradent zbog svog protuupalnog djelovanja pomaže kod parodontoze (minimalno korištenje je 3 mjeseca bez prestanka), umanjuje nastanak afti (ili pospješuje njihovo zacjeljivanje kad se pojave) i općenito pomaže u očuvanju zdravlja desni i usne šupljine.

Kako koristimo Haradent? Haradent se može koristiti na dva načina: prvi je da se čista navlažena četkica uroni u posudicu Haradenta, a zatim na nju nanese pasta za zube i operu se zubi. Drugi način je da se čista navlažena četkica za zube uroni u posudicu Haradenta i operu se zubi. S obzirom da ne sadrži fluor niti sintetske dodatke, mogu ga koristiti djeca od 3. godine starosti i odrasli.

Haradent Zeolit zubni prah dostupan je putem Elbi Medikal web shop-a, u ljekarnama te u našim prodavaonicama u Dugom Selu (Josipa Zorića 22) i Koprivnici (Trg Eugena Kumičića 11).

Neka Vam zdravlje bude na prvom mjestu!

Vaš Elbi Medikal

0 0 glasovi
Ocjena članka
Pretplata
Obavjesti me
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments