Briga o zdravlju, Haradent, Zdravlje

Haradent čuva vaše zube

Što je Haradent?

Haradent Zeolit zubni prah je 100% pročišćeni klinoptilolit (zeolit) koji omogućava svakodnevno održavanje higijene zubi i usne šupljine, ali bez upotrebe fluora i sintetskih dodataka.

Zeolit je prirodni mineral vulkanskog porijekla. Postoji nekoliko podvrsta, a u humanoj medicini tradicionalno se koristi klinoptilolit koji omogućava prirodnu detoksikaciju i remineralizaciju organizma. Djeluje na principu ionske izmjene. Svojom rešetkastom strukturom negativnog naboja privlači ione pozitivnog naboja (teške metale, slobodne radikale, kancerogene tvari..), a otpušta minerale u tragovima (kalij, kalcij, magnezij, silicij, željezo…) te na taj način štiti organizam od štetnih tvari.  

Osim što djeluje kao antioksidans i čuva imunitet, zeolit svoju primjenu nalazi i u stomatologiji te se može koristiti u svakodnevnoj zubnoj higijeni.

Haradent zeolit zubni prah učinkovit je proizvod koji će pomoći pri održavanju zdravlja zubi i usne šupljine i borbi protiv zubnog kamenca.

Za što sve se Haradent koristi?

Haradent zeolit zubni prah izvrstan je za:

  • uklanjanje kamenca i ponovnu mineralizaciju zubi
  • odstranjivanje plaka i izbjeljivanje zubi
  • sprječavanje nastajanja plaka unutar 24 sata
  • sprječavanje neugodnog daha iz usta
  • umanjivanje nastanka afti i zacjeljivanje postojećih

Osim toga Haradent djeluje protuupalno kod paradontoze, a ima i antibakterijsko, antivirusno i antioksidativno djelovanje.

Zubni kamenac

Zubni kamenac je tvrda naslaga koja se najčešće stvara na donjim prednjim zubima, a nastaje iz plaka koji se na zubima formira već pola sata nakon konzumiranja hrane i pića. Plak naseljavaju bakterije koje su prisutne u ustima i nakon sedam dana on otvrdne i nastane kamenac. Za stvaranje kamenca odgovorna je hrana koju jedemo, a konzumiranje kave, obojanih pića i pušenje dovode do toga da kamenac postane žućkaste boje što narušava estetski izgled zuba. Kamenac nastanjuju bakterije koje proizvode kiseline koje otapaju caklinu i tada su zubi podložniji stvaranju karijesa. Nastajanje plaka i kamenca može se spriječiti dobrom oralnom higijenom i korištenjem proizvoda kao što je Haradent. Također je moguće pravovremeno ukloniti plak i smanjiti nastajanje kamenca što će dugoročno zaštititi zdravlje naših zubi.

Više o zubnom kamencu pročitajte ovdje.

Teeth, Dental Care, White, White Teeth, Hygiene

Paradontoza

Parodontoza je jedna od upalnih bolesti parodonta, skupine tkiva koja podržavaju zube (čeljusne kosti, odnosno vlakana koja pridržavaju zub čvrsto u kosti) i površine korijena (cementa) te čine jedinstvenu cjelinu. Prema statističkim podacima između 30 i 40% ljudi boluje od parodontoze što je ujedno i jedan od najčešćih razloga gubitka zubi kod odraslih osoba.

Haradent zbog svog protuupalnog djelovanja pomaže kod parodontoze (minimalno korištenje je 3 mjeseca bez prestanka), umanjuje nastanak afti (ili pospješuje njihovo zacjeljivanje kad se pojave) i općenito pomaže u očuvanju zdravlja desni i usne šupljine.

Više o paradentozi možete pročitati ovdje.

Dental Hygiene, Dental Care, Falling Out Of Teeth

Afte

Afte su male, bolne ranice koje se pojavljuju unutar usta i imaju sklonost učestalom ponavljanju. Uzrok im je najčešće emocionalni stres ili pad imunološkog sustava. Pojavljuju na pomičnim dijelovima sluznice usne šupljine, na jeziku, sluznici obraza ili sluznici usana. Uzrokuju iznimno veliku bol te ometaju jedenje, gutanje i govor. Više o aftama pročitajte ovdje.

Kako se koristi Haradent?

  • Navlažena četkica za zube uroni se u posudicu s Haradent prahom i time se četkaju zubi

Obzirom da ne sadrži fluor i sintetske dodatke mogu ga koristiti odrasli i djeca starija od tri godine.

Neka Vam zdravlje bude na prvom mjestu.

Vaš Elbi Medikal

5 1 glas
Ocjena članka
Pretplata
Obavjesti me
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments