Briga o zdravlju, Inkontinencija

Diskrecija i sloboda kretanja uz pelene gaćice Pull – Ons 6

Inkontinencija

U svijetu od inkontinencije pate milijuni ljudi, a zbog načina života bilježi se i porast oboljelih. Bez obzira na učestalost ovog stanja, oboljeli o poteškoćama ne pričaju, a suočavaju se s brojnim ograničenjima. Pomozite nam kako bi to promijenili. Jeste li znali da su se Attends ulošci “popeli” na Kilimandžaro? Podijelite s nama kojih sve aktivnosti se niste odrekli usprkos inkontinenciji? Progovorite o trenutcima veselja, smijeha, sreće, zadovoljstva koje niste propustili.

Od inkontinencije nažalost mogu oboljeti svi, žene, muškarci, mladi, osobe starije dobi, ili pak osobe u aktivnim godinama.

Ne postoji pravilo u kojoj se godini javlja inkontinencija, no češća kod žena nego kod muškaraca.

Osim što je medicinski problem, inkontinencija kod oboljelih izaziva smanjenje kvalitete života. Kod svih koji se susreću s nemogućnošću kontroliranja ispuštanja mokraće, javlja se nelagoda i osjećaj srama prilikom svakodnevnih životnih situacija poput gledanja neke humoristične serije, dok su prehlađeni i kašlju ili pak kišu, bave se tjelovježbom i drugo. Upravo strah od nekontroliranog ispuštanja mokraće koči pojedince da žive punim plućima. Često se šuti o ovom problemu i ne poduzima se ništa, no sa strahom je moguće boriti se jedino ako se s njim suočimo.

Vrste inkontinencije

Postoji nekoliko glavnih vrsta urinarne inkontinencije, a to su inkontinencija uzrokovana stresom, hiperaktivni mjehur, miješana inkontinencija, preljevna inkontinencija, refleksna inkontinencija i funkcionalna inkontinencija.

Uzroci

Uzroci inkontinencije svrstavaju se u dvije skupine ovisno o njihovoj trajnosti. Postoje privremeni ili prolazni uzroci kod kojih postoji mogućnost otklanjanja liječenjem ili mijenjanjem životnih navika. Najčešći privremeni uzroci inkontinencije su delirij, upala mokraćnog sustava, vaginitis, lijekovi, ograničena pokretljivost, prekomjerna težina i slično. Starenje, menopauza, razni neurološki poremećaji (npr. Parkinsonova bolest, moždani udar) trajni su uzroci inkontinencije, a njihov utjecaj na život oboljelog i na intenzitet inkontinencije može se olakšati odgovarajućom terapijom i sredstvima koja olakšavaju borbu s inkontinencijom.

Većina pacijenata koji pate od urinarne inkontinencije često o istome šute i smatraju kako se mogu sami nositi s problemom, bez da potraže stručnu pomoć. Mnogi smatraju kako je to problem koji se javlja starenjem i da ne može biti povezan sa životnim navikama i konzumiranjem određenih lijekova, pića ili hrane, nekim neurološkim bolestima i slično.

Stručna pomoć

No, nakon što se pacijenti odvaže potražiti stručnu pomoć, uviđaju kako postoje različiti načini liječenja inkontinencije, koja često kod oboljelih izaziva osjećaj nelagode što sa sobom povlači izbjegavanje društvenog kontakta, depresivnost i povišenu anksioznost.

Nakon što ste odlučili potražiti stručnu pomoć, vaš liječnik će vas uputiti kako i na koji način se posljedice inkontinencije mogu ublažiti i olakšati. Glavni način umanjenja problema svakako je korištenje pomagala poput uložaka i pelena. Pomagala za inkontinenciju su u potpunosti prilagođena korisnicima. Pružaju im sigurnost i suhoću, pomažu u održavanju higijene i tako umanjuju posljedice. Pomagala mogu biti raznih vrsta i oblika, a ovise o vrsti i intenzitetu inkontinencije.

Pomagala

Švedska tvrtka Attends vodeći je proizvođač proizvoda za inkontinenciju u Europi. 

Attends proizvodi osiguravaju:

  • Vrhunsku zaštitu od curenja
  • Suhu kožu
  • Zaštitu od neugodnih mirisa
  • Udobno pristajanje
  • pH 4,5 pogodna za kožu

Tako korisnicima pružaju sigurnost i slobodu za normalan i aktivan život.

Pelene gaćice

Attends Pull – Ons  upijajuće pelene gaćice izgledaju poput donjeg rublja. Namijenjene su za umjerenu slabost mjehura.  Gaćice imaju fleksibilan oblik dizajniran za dobro prianjanje na tijelo i upijajuću jezgru koja smanjuje rizik od curenja, pruža zaštitu od neugodnih mirisa i osigurava suhoću kože.

Attends Pull – Ons 6 pružaju najvišu razinu diskrecije, nose se ispod uobičajene odjeće te pružaju slobodu kretanja.

Tablica za pravilno određivanje veličine.

Kako bi se pravilno odredila veličina pelena gaćica Attends Pull – Ons 6 potrebno je izmjeriti opseg struka i kukova. Od dviju dobivenih vrijednosti, u obzir, uzmemo onu veću i u tablici pogledamo koja je naša idealna veličina.

Važno je odabrati kvalitetan proizvod za inkontinenciju kako bi se spriječile iritacije i održala koža zdravom.

Proizvodi su dostupni u ljekarnama, Elbi Medikal maloprodajama te putem Elbi Medikal web shopa.

Za više informacija, savjet ili besplatni uzorak obratite nam se na broj telefona 01/2750-980 ili na e-mail: maloprodaja-kc@elbi-medikal.hr.

Autorica: Sanja Posavec, mag. ing.

Neka Vam zdravlje bude na prvom mjestu.

Vaš Elbi Medikal

0 0 glasovi
Ocjena članka
Pretplata
Obavjesti me
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments