Briga o zdravlju, Matičnjak, Zdravlje

Bolesti štitnjače

Život u današnje vrijeme je prepun stresa, pogrešaka u prehrani i zanemarivanja signala organizma te kao takav je idealan za razvoj oboljenja štitnjače. Ovisno o količini i vrsti cirkulirajućih hormona štitnjače te o njihovim perifernim učincima bolesti štitnjače dijelimo na hipotireozu i hipertireozu.

Hipotireoza je stanje smanjenog stvaranja hormona štitnjače, a glavni simptomi su kroničan umor, malaksalost, usporenost, bezvoljnost, promjene raspoloženja te povišene masnoće u krvi. Kako bolest ne bi napredovala, odnosno simptomi se sve više pogoršavali potrebno je što prije započeti liječenje. Kao pomoć liječenju tu je odličan prirodni macerat ivanjskog cvijeća u hladno prešanom ulju oraha. Ivanjsko cvijeće se u narodnoj medicini koristi kod osoba oboljelih od hipotireoze, a hladno prešano ulje oraha je izrazito bitno jer obiluje jodom koji je neophodan za normalno funkcioniranje štitnjače.

Proizvod je dostupan na našem web shopu:

Hipertireoza je stanje suprotno hipotireozi gdje dolazi do prekomjernog stvaranja i izlučivanja hormona štitnjače. Glavni simptomi su razdražljivost, nemir, promjene raspoloženja, opadanje kose i nesanica. Za ublažavanje simptoma hipertireoze, prvenstveno nemira i nesanice te regulaciju hormona preporučujemo macerat matičnjaka i odoljena u hladno prešanom ulju sikavice.

Proizvod je dostupan na našem web shopu:

Neka Vam zdravlje bude na prvom mjestu!

Vaš Elbi Medikal

0 0 glasovi
Ocjena članka
Pretplata
Obavjesti me
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments