Briga o zdravlju, Inkontinencija, Zdravlje

Attends Hydro Gel

Attends Professional Care linija za njegu kože linija je proizvoda namijenjena njezi osjetljive kože. Svi tipovi kože s godinama gube elastičnost i vlažnost te ju je potrebno pravilno njegovati.

Osim dostupne kreme i mlijeka za tijelo, ova linija nudi proizvod koji ima dodatne pozitivne učinke na cirkulaciju – Attends Hydro Gel. U svom sastavu uz alantoin i pantenol sadrži ulje mente, mentol te kamfor.

Alantoin pripada skupini emolijensa, odnosno, sastojaka koje se koriste u velikom broju proizvoda namijenjenim njezi kože. Njihova je zadaća vezanje vode na sebe zbog čega sprječavaju isušivanje kože. Alantoin na kožu djeluje kao ovlaživač te ju dubinski njeguje i smiruje. Dobiva se ekstrakcijom iz nekih biljaka ili sintetski, što je i najčešći način dobivanja alantoina za kozmetičku industriju. Naša je koža, također, u mogućnosti proizvesti alantoin.

Sljedeći sastojak koji se nalazi u sastavu Attends Hydro Gela je pantenol. On je zapravo provitamin B5, poznat i kao dexpanthenol. U koži sudjeluje u regenerativnim procesima metabolizma kože. Da bi postao djelotvoran u koži prelazi u pantotensku kiselinu. Upravo je on jedan od čestih sastojaka kod krema za osjetljiva područja. Hidratizira, regenerira, zacjeljuje rane te ima protuupalno djelovanje.

Ulje mente uz mnogobrojna terapijska svojstva kao što su antibakterijska svojstva, protuupalno djelovanje, ublažavanje stresa i iscrpljenosti u sastavu Hydro Gela ima svojstvo hlađenja. Upravo zbog efekta hlađenja na bolnim mjestima smanjuje bol.

Sljedeći sastojak s istim učinkom hlađenja je mentol. Na apliciranom mjestu odmah nakon primjene osigurava osjećaj hlađenja, pored čega ima i antiseptičko djelovanje.

Kamfor je prirodni sastojak dobiven iz kamforovca (Cinnamomum camphora, (L.) J.Presl.). Uz antibakterijska svojstva na koži osigurava učinak hlađenja čime smanjuje bol. Kamfor se vrlo često koristi za masaže.

Zbog kombinacije navedenih sastojaka Attends Hydro Gel primjenom na bolna mjesta, mišiće, zglobove i vrat pruža osjećaj zagrijavanja i hlađenja te potiče cirkulaciju i olakšava osjećaj bola. Treba voditi računa kako zbog svog djelovanja Attends Hydro Gel nije preporučljivo nanositi na područja s proširenim venama.

Attends Hydro Gel dolazi u tubi zapremnine 200 mL i dostupan je na Elbi Medikal web shopu.

 

Neka Vam zdravlje bude na prvom mjestu.

Vaš Elbi Medikal.

0 0 glasovi
Ocjena članka
Pretplata
Obavjesti me
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments