Inkontinencija
Inkontinencija, Zdravlje

5 koraka za odabir proizvoda za inkontinenciju

Uz sve vrste proizvoda za inkontinenciju koje su dostupne, koji je proizvod Vama potreban? Izbor u većini slučajeva nije lagan. Napravili smo vodič od 5 jednostavnih koraka za odabir odgovarajućeg proizvoda za inkontinenciju.

1. Odredite stupanj inkontinencije

  1. Laka inkontinencija – gubitak vrlo malih ili malih količina urina, rijetko ili nekoliko puta u toku dana (nekoliko kapljica ili manji mlazovi urina)
  2. Umjerena inkotninencija – gubitak većih količina urina nekoliko puta u toku dana, ne stizanje pravovremeno do toaleta (veći mlazovi urina)
  3. Teška inkontinencija – gubitak kontrole na mjehurom (potpuno pražnjenje mjehura)
  4. Fekalna inkontinencija – svaki nekontrolirani gubirak stolice, neovisno o količini.

2. Odredite učestalost i količinu nevoljnog gubitka urina

Najbolji način za identificirati učestalost nevoljnog gubitka urina je vođenjem dnevnika mokrenja. Dnevnikom mokrenja možete pratiti tip, učestalost i količinu nevoljnog gubitka urina.

3. Upoznajte se s tipovima proizvoda

Kako bi odabrali odgovarajući proizvod, potrebno je poznavati dostupne tipove proizvoda. Postoje različiti tipovi proizvoda, različite namjene.

Anatomski ulošci

Postoje različite veličine i upojne moći anatomskih uložaka. Koriste se za laku i umjerenu inkotninenciju.

Ljepljivom trakom se zalijepe za donje rublje ili mrežaste gaćice. Urin zaključavaju u jezgri uloška te površina proizvoda koja je u kontaktu s kožom bude suha.

Attends u svom asortimanu nudi 2 vrste uložaka: Soft i Contours Regular.

Anatomski ulošci za muškarce

Anatomski ulošci za muškace dizajnirani su posebno za muškarce. Dizajnirani su za blagu inkotinenciju i održavaju obećanje diskrecije za korisnika. Više o Attends For men ulošcima pročitajte ovdje.

Pelene gaćice

Pelene gaćice namijenjene su pokretnim i polupokretnim korisnicima jer pružaju osjećaj slobode i diskrecije tijekom nošenja. Jednostano se oblače i svlače poput donjeg rublja. Koriste se za blagu do umjerene inkontinencije.

Pelene

Pelene su namijenjene korisnicima kod teške inkotninencije urina i/ili stolice, kada je osoba potpuno izgubila kontrolu nad mjehurnom i/ili crijevima. Dostupne su u različitim veličinama S, M, L, XL.

Attends nudi 2 tipa pelena: Attends Slip Regular namijenjene slabije pokretnim ili nepokretnm korsnicima i Attends Slip Active namijenjenje aktivnim, pokretnim korisnicima.

4. Odaberite odgovarajući proizvod

Da bi odabrali odgovarajući proizvod potrebno je uskladiti količinu urina koja vam nevoljno pobjegne i učestalost istog s dizajnom proizvoda koji će zadovoljiti vaše potrebe. Uobičajeno je koristiti proizvode različite upojne moći te posebne proizvode za dan i noć.

Mi vam možemo pomoći u odabiru proizvoda koji će vam odgovarati. Na raspolaganju imamo dugogodišnje iskustvo u radu s pomagalima za inkontinenciju te različite alate pomoću kojih vam možemo sugerirati određene proizvode.

Važno je pravilno odrediti veličinu proizvoda jer tek tada se proizvod može maksimalno iskoristiti.

Pristupite našem vodiču za pravilno određivanje veličina proizvoda i pronađite pravi proizvod za sebe.

Ukoliko želite možete i putem obrasca naručiti besplatan uzorak pomagala.

Od sada možete pravilno odrediti veličinu pelena koristeći tjelesnu visinu i tjelesnu masu.

5. Postavljajte pitanja

Inkontinencija je tabu tema, iako u svijetu od inkontinencije pati više od 400 milijuna ljudi.

Važno je informirati se o bolesti, razumjeti njene uzroke, posljedice te kako si možete pomoći već sada. Vaš tim liječnika obiteljske medicine će vas educirati o samoj bolesti i načinima liječenja i praćenja stanja.

Za sve informacije o proizvodima možete nam se obratiti na telefon 01/2750-980 ili e-mail: maloprodaja-ds@elbi-medikal.hr. Također, na našoj web stranici nalaze se korisne informacije i savjeti koji vam mogu olakšati svakodnevni život.

Autorica: Sanja Posavec, mag. ing.

Neka Vam zdravlje bude na prvom mjestu.

Vaš Elbi Medikal

0 0 glasovi
Ocjena članka
Pretplata
Obavjesti me
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments