Kokosovo ulje

Kokosovo ulje djevičansko 500g

100,00 Kn s PDV-om

Količina:

Opis proizvoda

O PROIZVODU:

Kokosovo ulje, koje se ponekad još naziva i kokosova mast ili kokosov maslac, se ekstrahira iz zrelih kokosa koji se ubiru s kokosovih palmi. PlanetBIO kokosovo ulje se dobiva mehaničkim prešanjem pulpe zrelih organskih kokosa. Ekstrahira se isključivo metodom hladnog prešanja, bez visokih temperatura kako bi se očuvala izvorna nutritivna vrijednost. PlanetBIO kokosovo ulje nije hidrogenizirano, izbijeljeno, deodorizirano ili na bilo koji drugi način rafinirano. Ne upotrebljavaju se pesticidi ni druge štetne supstance. Njegova kvaliteta osigurana je kontrolirana europskim certifikatom organskog uzgoja.

Zahvaljujući visokoj točki dimljenja (180°C) ne stvara kancerogene sastojke na visokim temperaturama (kao što je to slučaj s većinom ostalih biljnih ulja), stoga je idealan za kuhanje, prženje i pečenja. Aromatični okus kokosa se izvrsno uklapa u svim desertima, pa je PlanetBIO kokosovo ulje idealno za pravljenje keksa, biskvita, slatke umake, smrznute slastice, čokolade, energetske barove i ostale slastice. Kokosovo ulje se koristi i za slana jela. Osim toga, pogodno je za njegu tijela.

Kokosovo ulje 100%, a sadrži nezasićene masnoće koje su važne kako bi vašem tijelu pružilo izvrstan izvor energije. Ulje sadrži visok udio laurinske masne kiseline, koja je ujedno i glavni sastojak majčinog mlijeka i ima antivirusna i antibakterijska svojstva. Ne sadrži loše trans masne kiseline.