Bioskin proizvodi

TUBA_Bioskin-Sensitive-RGBBIOSKIN SENSITIVE BALZAM 150 mL

Jedinstvena kombinacija blagotvornih hladno prešanih ulja, shea maslaca i pročišćenog klinoptilolita koja objedinjuje bogatstvo esencijalnih masnih kiselina, vitamina i minerala.

Ovaj balzam mješavina je visoko vrijednih ulja trputaste lisičine (pufabel echium oil), tamanu ulja (calophyllum inophyllum) i ulja sjemenki noćurka (oenothera biennis) povezanih sa shea–karite maslacom (butyrospermum parkii) te pročišćenog klinoptilolita.

 

Ulje trputaste lisičine jedno je od najneobičnijih biljnih ulja na tržištu. Iznimno je bogato stearidonskom i gama–linolenskom kiselinom, te omega 3 i omega 6 masnim kiselinama. Posljednja istraživanja dokazala su kako navedene masne kiseline imaju blagotvorne učinke na ljudsko zdravlje, pa i kožu. SDA i GLA prisutne su svega u nekoliko biljnih izvora u prirodi. Pufabel (ulje trputaste lisičine) je najbogatiji izvor ovih kiselina. Također ovo ulje je bogato i tokoferolima. Do nedavno ova biljka bila je potpuno anonimna u fitoterapijskom svijetu. Gotovo da nema ulja koje se može mjeriti s ovim. Ovako vrijedan sastav svrstava ga među najskuplja i najbogatija ulja za probleme svih upalnih stanja kože, intenzivnu ishranu, te tretman njege suhe kože.

 

Tamanu ulje porijeklom iz Francuske Polinezije, Indonezije ili Madagaskara duboke je zelene boje i ugodnog mirisa. Iz plodova se dobiva tamna pasta koja se vjekovima koristila za zacjeljivanje rana, kod bolova, infekcija kože i opekotina. Zasluge za njegovu današnju popularnost imaju aromaterapeuti francuske škole aromaterapije koji ga ponovno otkrivaju sredinom dvadesetog stoljeća. Do danas je dobro istraženo i nezamjenjivo kod tretiranja HPV-a i upalnih bolesti kože. U njemu dominira oleinska, linolna, palmitinska i stearinska kiselina, a najljekovitiji su spojevi otopljeni u trigliceridima iz klase kumarina. Također je jedno od skupljih ulja na tržištu.

 

Ulje noćurka je prilično dobro poznato po svojem djelovanju izvana, ali i iznutra, na cjelokupni organizam. Njegova glavna odlika je bogatstvo nezasićenim masnim kiselinama cis-linolenskom i gama–linolenskom kiselinom. Od ostalih sastojaka tu su i amino kiseline, kalcij, željezo, magnezij, fosfor, kalij, cink i vitamin E . Ulje noćurka je glavni saveznik u borbi protiv kroničnih upalnih bolesti i kožnih tegoba poput psorijaze, ekcema i neurodermitisa.

Odlično njeguje suhu i zrelu kožu te usporava proces starenja. Pomaže ljuskavoj i ispucaloj koži sklonoj svrbežu. Odlično djeluje i na kosu i nokte. Sprječava nastanak prhuti i ubrzava zarastanje rana.

 

Shea maslac – karite maslac

Shea drvo ili karite drvo prirodno raste u tropskoj Africi. Shea drvo je visoko 12-20 metara, a njegovo stanište je suho područje oko Sahare. Nikada nije kultivirano, a glavni razlog je što je potrebno oko 15 godina da urodi prvim plodovima, a svoju puno zrelost postiže tek za 25 do 50 godina.

Shea maslac je zbog svojeg sastava nezamjenjiv u svakodnevnoj njezi kože. Sadrži velike količine nezasićenih masnih kiselina (između 7 i 12%), vitamine A i E, te visok sadržaj proteina i minerala. Naročito je učinkovit kod regeneracije stanica kože i za njegu starije i naborane kože (antiageing efekt). Djeluje protuupalno pa pomaže kod raznih oboljenja kože kao što su psorijaza, seboreja, ekcemi, neurodermitis i akne. Isto tako pomaže kod zacjeljivanja manjih rana, ogrebotina i opekotina. Shea maslac duboko prodire u kožu, regenerira je pa se može koristiti i kod tretmana strija i ožiljaka.

 

Pročišćeni klinoptilolit ( zeolit)

Ovo je prirodni mineral nastao miješanjem vulkanske lave s alkalnim podzemnim vodama.

Rešetkaste je strukture, a njegovi kristali sadrže mikroelemente poput natrija, kalcija, kalija i magnezija koji su od iznimne važnosti za zdravlje. Zeolit se kao pomoćno sredstvo u liječenju koristi još od sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Brojnim istraživanjima provedenim diljem svijeta potvrđeno je da je zeolit najjači detoksikator, antioksidant i zaštitnik imuniteta.

 

Prema gore navedenom sastavu možemo zaključiti kako je Bioskin sensitive balzam namijenjen njezi, ali i tretmanu osjetljive, suhe, nadražene kože sklone upalama i alergijama kako djece , tako i odraslih.

Primjena ovog balzama nema ograničenja pa se može koristiti u sljedećim slučajevima:

Crvenilo i upale kože, alergije, ubodi insekata, neurodermitisi, ekcemi, suha koža, prevencija nastanka strija, nadražena i opečena koža uslijed štetnog djelovanja sunca, psorijaza, pelenski osip djece i odraslih te njega i zaštita genitalnog i analnog područja.