Bioskin proizvodi

KUTIJA_Bioskin-BeautyBIOSKIN BEAUTY KREMA 50mL

Jedinstvena kombinacija blagotvornih hladno prešanih ulja ploda divlje ruže, koštica šljive te sjemenki nara oplemenjena hidrolatom ruže, geranijem te pročišćenim klinoptilolitom.

 

Ulje ploda divlje ruže

Ulje divlje ruže najčešće dolazi iz dva izvora: Ulje ploda čileanske divlje ruže (znano i pod nazivom Rosa mosqueta) se dobiva iz vrsta R. rubiginosa i R. canina te rjeđe R. moschata. Redovito se navedene vrste pomiješaju (sve rastu divlje u južnim Andama) pa se iz miješanih plodova istiskuje ulje.

Potvrđeno je da u sastavu ima sljedeće nezasićene masne kiseline: linolna, alfa-linolenska, oleinska. Također prisutne su i zasićene masne kiseline: palmitinska, stearinska, arahidna. Dominira gama tokoferol koji ima najsnažnije kemoprotektivno djelovanje od svih tokoferola. U kozmetici ovo je ulje broj jedan za tretiranje bora, ožiljaka, hiperpigmentacija i strija.

 

 

Ulje koštice šljive

Bogato je oleinskom kiselinom (60-80%), alfa tokoferolom (vitamin E), provitaminom B5 (beta karoten) i beta sitosterolom. Ovi i mnogobrojni drugi sastojci, pogoduju blagotvornom djelovanju na kožu, kao i iznadprosječnoj stabilnosti u odnosu na druga biljna ulja. Odmah po aplikaciji, primijetit ćete neodoljivu, umirujuću aromu i trenutnu apsorpciju.

 

Ulje sjemenki nara

Ljekovitost nara poznata je stoljećima, kao i njegovo antioksidativno i antikancerogeno djelovanje. Sjemenke nara sadrže vrlo rijetku punicičnu kiselinu (omega 5). Dokazano je da ulje nara potiče rast keratinocita (glavna vrsta stanica u epidermi) te na taj način pomaže regeneraciji i jačanju epiderme. Neka istraživanja pokazuju da ulje nara pomaže u prevenciji karcinoma kože.

Uz pomoć djelovanja fitosterola (protuupalno i regenerativno djelovanje) i vitamina E (snažan antioksidans), ulje nara dodano u pripravcima za njegu značajno usporava starenje kože i sprečava nastajanje bora. Ovo ulje se može pronaći u zadovoljavajućim koncentracijama samo u najluksuznijoj kozmetici.

 

Hidrolat ruže

Hidrolat ruže koristi se za njegu zrele, dehidrirane, stanjene i umorne kože. Izvrstan je ovlaživač i kao takav koristan za njegu svih tipova kože kojima nedostaje vlage.

 

Eterično ulje geranija

Geranij je čuven po svojem dubinskom djelovanju na kožu, dezinfekcijskom djelovanju te kao pomoć pri otklanjanju ožiljaka.

 

Pročišćeni klinoptilolit ( zeolit)

Ovo je prirodni mineral nastao miješanjem vulkanske lave s alkalnim podzemnim vodama. Rešetkaste je strukture, a njegovi kristali sadrže mikroelemente poput natrija, kalcija, kalija i magnezija koji su od iznimne važnosti za zdravlje. Zeolit se kao pomoćno sredstvo u liječenju koristi još od sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Brojnim istraživanjima provedenim diljem svijeta potvrđeno je da je zeolit najjači detoksikator, antioksidant i zaštitnik imuniteta.

 

Iz ovih sastojaka zaključujemo da se radi o kremi protiv hiperpigmentacije, suhe kože, bora koja se izuzetno brzo upija i zaglađuje kožu ostavljajući pritom dojam svilenkaste mekoće.